FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Livingstone nyomdokain

: Livingstone nyomdokain

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Vallásos Iratok Nemzetközi Kiadóhivatala

Kategóriák:

Afrika Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Livingstone 1813 március 19-én Glasgow mellett született és 1840-en Afrika déli sarkában lévő Fokföldre ment mint misszionárius. Több nagy felfedező utazása közben mélyen behatolt Afrika belsejébe, ő volt az első fehér ember, aki erre a vidékre került. Nemcsak nagy misszionárius, hanem egyben nagy kutató is volt. Stanley, akinek sikerült nyomait felfedezni a Tanganyika-tó menti Udsidsiben, a következőket írja róla: "Egész élete Krisztus hegyibeszédének követése volt. ... Hányszor kirabolták és akadályozták előhaladásában. De soha sem torolta ezeket meg, hanem ellenkezőleg: meg nem szűnt imádkozni embertársaiért mindennap. Valóban tövisekkel telt volt az örökkévalóság felé vivő útja és bizony nagyon kevesen jártak hozzá hasonlóan. Ha még olyan közömbösek voltak is barátjai, ha még úgy becsapták is, vagy kigúnyolták szolgái, ha még annyira kínozta is az éhség vagy az eső átáztatta ruháit vándorlásai közben, vagy a trópusi vihar verte valahol, avagy betegségbe esett volt is, mégis hű marad Isten iránti szolgálatában, amit választott; megingathatatlan volt azon hite, hogy: "aki hív marad mindhalálig, az nyeri el az élet koronáját." Livingstone 1873 május 4-én halt meg a Nílus torkolatának keresése közben, nem messze a Banveolo tótól. Szívét az alatt a fa alatt temették el, ahol kilehelte lelkét. Holttestét pedig hűséges szolgái a tengerpartra vitték, ahonnan azt Angliába szállították és a Westminster apátság templomában Londonban lett eltemetve. Livingstone Dávid olyan férfiú volt, akinek élete minden nemzetet érdekel, mint ahogy minden egyes igazi misszionárius élete is kell hogy minden nemzetiségű keresztény egyént érdekeljen. Ebben a könyvben Anderson misszionárius életével fogunk foglalkozni, aki a nagy Livingstone nyomdokain járt Délafrikában. Budapest, 1934 tavaszán A Kiadók

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!