FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Másodrendű állampolgár

: Másodrendű állampolgár

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Afrika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A másodrendű állampolgár alig leplezetten önéletrajzi regény: hősnője egy Adah nevű fiatal, tehetséges és bátor nigériai fiatalasszony, aki követi Londonban tanuló férjét Angliába. Anglia azonban csalódások sorát hozza számára: csalódik férjében, Francisben, a londoni környezetben. Adah Angliában nem csupán a bőrszíne miatt "másodrendű állampolgár", neki háromszoros hátrányt kell leküzdenie. Meg kell birkóznia a kultúra idegenségével, le kell gyűrnie a külföldi voltából és afrikaiságából eredő problémákat, és női mivoltában is érvényesítenie kell emberségét. Amikor felismeri, hogy férje mellett soha nem élhetne teljes életet, lassan-lassan fellázad. Keserves veszekedések után végül otthagyja Francist - immár négy gyerekkel és az ötödikkel a szíve alatt -, saját lábára áll, s elkezdi megvalósítani életének másik nagy álmát, hogy író legyen belőle.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!