FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Szafári a Kilimandzsáró alatt

, : Szafári a Kilimandzsáró alatt

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Afrika Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

338 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632820894

tartalom:

"Sokan és sokszor kérdezik, miért tesszük, amit teszünk, s van-e értelme annyi anyagi eszközt ráfordítani egy ilyen vállalkozásra, sőt nemegyszer az életünket is kockára tenni vadállatokért. Csakhogy nem csupán a ritka vadállatok megszerzéséről van szó. Sokkal többről." Így vall a maga hivatásáról Josef Vágner, a Dvur Králové-i állatkert igazgatója, az afrikai csehszlovák szafári életre hívója és vezetője könyvünk előszavában. A könyvben foglalt elbeszéléssorozat az afrikai élővad-befogással kapcsolatos élmények, feljegyzések, tapasztalatok gazdag anyagából állt össze a szakember - Josef Vágner - és a publicista - Nad'a Schneiderová - közös munkája eredményeként. Elvezeti az olvasót az afrikai bozótosok és dzsungelek világába, s megismerteti a vadfogás nehéz, veszedelmes munkájával, a tábori élet örömeivel, gondjaival. Ugyanakkor sok mindent megtudunk belőle a bennszülöttek világáról, gondolkodásmódjáról, életfelfogásáról is, és megismerkedünk a tágas afrikai szavannák lenyűgöző szépségű állataival - zsiráfoknak és antilopoknak , ugyanúgy a bozótosok rettegett lakóinak - oroszlánoknak, orrszarvúknak és elefántoknak sokszor meglepő életmódjával és szokásaival. Érdeklődéssel olvassuk a bennszülött törzsek életéről, civilizálódásának nehézségeiről írt beszámolókat, feltárulnak előttünk a dzsungel izgalmas titkai - a méregkészítés szertartása, az afrikai gyógynövények csodálatos hatása. Egyúttal azonban képet kapunk a modern Afrikáról, erről a hihetetlenül életerős, óriási iramban fejlődő világrészről is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!