MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
A kölyökkutya. Nevelés és tartás az első életévben

: A kölyökkutya. Nevelés és tartás az első életévben

Kiadás:

Stuttgart, 1992

Kiadó:

Ulmer

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés Kutya

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

111 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963848425X

tartalom:

"A most megjelenő könyv A kölyökkutya kapcsolódik az előző A kedvelt kutyák-ról szóló zsebkönyvhöz. Elsősorban azokhoz fordul, akik éppen most akarnak kutyát beszerezni, befogadni. Az előttünk lévő könyv azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek a kutyatartót éppen a kölyökkutya életének első évében foglalkoztatják. A jövőbeli "együttélést" határozza meg ez a könyv, amely a kutya tartása és felnevelése szempontjából jelentős. A kutyatartásban - nevelésben és a tenyésztésben-eltöltött harminc év folyamán többször tapasztaltam azt, hogy a kutyatartók a kölyökkutyával kialakuló közös együttélésben, különösen az első évében, bizonytalanok és határozatlanok. A felelősséget érző tenyésztő általában a kutya eladása alkalmával útbaigazításokat is ad. Segít abban, hogy az "új gazdi" mire ügyeljen és mit tegyen, ezért a tanácsaival később is a vásárló mellett áll. Ez azonban sajnos nem minden esetben van így. Ehelyett, az újdonsült kutyatulajdonost a kívülállók halmozzák el jószándékú, de az adott kutyához nem mindig illő tanácsokkal. Az első hónaptól a nevelésben pszichikai és az eledel kiválasztásában fizikai szempontból elkövetett hibáknak többnyire káros követelményei lesznek. Éppen ezért a kutyatulajdonosnak, aki az első kutyát tudhatja magáénak, olyan ajánlatokat, javaslatokat szeretnénk nyújtani, amely a kölyökkutya életének első éveiben iránymutató lehet. A könyv első fejezete a kutyának az új otthonába történő bevezetésével foglalkozik. Bemutatja a kutya első stafirungját (eszköztárát) és a család napi életmódjába, ritmusába való beszoktatását. A továbbiakban figyelmet szentel az első sétának, az utcán lehetséges konfliktusoknak és a legfontosabb nevelési eljárásoknak. A könyv hangsúlyozottan kitér az etetés tematikájára, technikájára, beleértve az ételek összeállítását és a tápanyag alkotórészeire és arányaira vonatkozó helyes utalásokat is. Végül a könyv foglalkozik a kutya ápolásával, egészségének megőrzésével és a rettegett fertőző betegségek megelőzésével. Utal a védőoltásokra, különböző vitaminokra, amelyek a védekezést eredményesebbé teszik. Ez a könyv akkor éri el kitűzött célját, teljesíti funkcióját, ha hozzájárul az ember és a kutya kapcsolatának, együttélésének egészséges közérzetéhez, valamint fejlődése alakulásához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!