MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
A magyar tarka marha

: A magyar tarka marha

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

371 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kiadvány a magyar tarka marha kialakulásának történetéről, tenyészterületéről, tulajdonságairól, törzskönyvezéséről, tartási módjáról készült tanulmány. Igen nagy gondossággal, hiteles történelmi adatok alapján igyekszik megállapítani, milyen fajták játszottak szerepet és milyen mértékben a magyar tarka marha kialakulásában, amelyet jelenleg az országban túlnyomó többségben, mintegy 83%-ban tenyésztenek. A magyar tarka marha kialakulásával kapcsolatban sok téves nézetet oszlat el, és bizonyító adatokat sorol fel tényleges kialakulására vonatkozóan, amelynek története még a laikus olvasó számára is érdekes és szórakoztató olvasmány. A fajta tenyészterületét a szarvasmarha-tenyésztés szempontjából írja le és értékeli. Tulajdonságait vizsgálati adatok alapján állapítja meg. Törzskönyvezésében ismerteti a történelmi előzményeket és a jelenlegi. gyakorlatot. Tartási módjára vonatkozóan bű leírást ad mind a nagyüzemi, mind pedig a lassan már a múlténak tekinthető kisparaszti tartási módokról. Mezőgazdaságunk forradalmi átalakulásáig tárgyalja a fajta történetét, ezáltal mintegy történelmi részt zár le, és elevenít meg a múlt tükrében."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!