MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Gazdasági állatok viselkedése V. A juhok viselkedése

: Gazdasági állatok viselkedése V. A juhok viselkedése

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Szaktudás Kiadó Ház

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés Mezőgazdaság általában

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639553352

tartalom:

"A gazdasági állatok viselkedését bemutató sorozat fontos tagja a juhokról szóló kötet. Hiánypótló mű, hiszen korábban még nem jelent meg a témát ilyen részletességgel bemutató önálló könyv. A juhtenyésztés és -tartás ismeretkörében fontos fejezet a faj etológiája, hiszen az állati jólét biztosítása ma már nyilvánvaló emberi törekvése az értelmes tenyésztőnek, amit nemcsak a humánus szempontok szem előtt tartása tesz szükségszerűvé, hanem az EU-normáknak való megfelelés is.
A gazdasági állatok nagyüzemi tartása során a mesterségesen kialakított környezet sok esetben idézte elő a fajra jellemző viselkedésformák megváltozását, ezzel együtt a termelési paraméterek nem kívánatos alakulását. Az állat faji sajátosságainak megfelelő, a jó közérzetet biztosító környezet és bánásmód tehát egyrészt a termelők közvetlen gazdasági érdekeltségét szolgálja a jövedelmező termék-előállítással, másrészt a nagyüzemi állattartás keretei közt is biztosítja a fenntartható gazdálkodás elvét.
Jelen szakkönyv a juhok teljes viselkedésrepertoárját az élettani sajátosságok, és technológiai ismeretek magyarázó közegébe ágyazva mutatja be. Az etológiai megállapítások így a szaporulat növeléséhez, a jobb takarmányhasznosuláshoz, a nagyobb tömeggyarapodáshoz stb., vagyis a juhtartás hatékonyságának javításához járulnak hozzá.
„A juhok viselkedése” című szakkönyv méltán számíthat a gyakorló szakemberek és az agrár-felsőoktatásban tanulók érdeklődésére egyaránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!