MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Takarmányozás a kisgazdaságban

Takarmányozás a kisgazdaságban

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Állattartás, állattenyésztés Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hasznos Füzetek

Terjedelem:

210 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637445072

tartalom:

"Takarmánynak tekintjük azokat az állati, és növényi eredetű anyagokat, amelyeknek táplálóhatásuk van és etethetők. Táplálóhatásnak nevezzük a takarmányok azon hatását, amely tápanyagai révén fenntartja az állat életfolyamatait (létfenntartás) és lehetővé teszi termelését. A táplálóhatás kifejezésére az úgynevezett takarmány-egységek terjedtek el. Ezek alapján a különböző összetételű (táplálóanyag-tartalmú) takarmányféleségek összehasonlíthatók. Ezek közül korábban a gyakorlat számára a legismertebb a keményítőérték volt, amely a kifejlett ökör zsírtermelésére kifejtett hatáson alapult. Miután ez a rendszer számos hibával terhelt volt. Ezért a közelmúltban hazánkban is az energetikai takarmányértékelési rendszerre álltunk át. A takarmányok energiatartalma. A takarmányok teljes - az égés hőtermelésén alapuló - energiatartalma a bruttó energia (GE). Ennek azonban csak egy meghatározott része szívódik fel táplálóanyagok formájában a bélcsatornából. A fel nem szívódott hányad a bélsárral ürül. A bélsár energiatartalmával csökkentett bruttó energia az ún. emészthető energia (DE). Ezzel az energiával számolhatunk a sertés, a ló és a nyúl esetében." Részlet a bevezetőből."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!