SPORT ÉS PASSZIÓ / Alpinizmus kategória termékei
Az örök éjszaka világában

: Az örök éjszaka világában

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Alpinizmus Barlangászat Búvárkodás Könyvkukacok és könyvpillangók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p., kb. 50 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az új, az ismeretlen felfedezésének vágya hatalmas hajtóerő, amely az emberiség haladását, a tudomány fejlődését elősegíti. De vajon csak a tudomány fejlesztésének vágya hajtja-e a felfedezőket? Ha erre őszintén akarunk felelni akkor nem tagadhatjuk le –, több-kevesebb kalandvágy is párosul a nyíltan bevallott célok mellé.
A szerző mint a mű előszavában is írja már ifjúkorában olthatatlan vágyat érzett, hogy a természet e nehezen nyitható könyvében lapozgasson és sokszor elmosódott szövegét megfejtse. „Hosszú, nehéz utat kellett megtennem, amíg első – kezdetleges ruhaszárító kötélből és seprűnyélből összetákolt kötélhágcsóval végzett – kutatásomtól eljutottam odáig, hogy oxigénes légzőkészülékkel lemerülhettem a legújabban felfedezett barlang szifonjába.”
E könyvben a miénktől ugyancsak eltérő világgal, a barlangok világával ismerkedhet meg az olvasó. A barlangok világát úgy kell látnunk, mint földünk egy újabban megismert területét, mert itt más viszonyok, más formák, más életkörülmények uralkodnak, mint a mi megszokott világunkban. Ez az örök éjszaka világa, de itt is, az örök éjszakában kialakult egy különleges élővilág.
Gyermekkorunk mesékhez szokott, legélénkebb képzeletét is messze felülmúlja mindaz, ami ott testet öltött, és amelyet még akkor is valószínűtlennek tartunk, ha már behatoltunk ebbe a feneketlen mélységek, rohanó alvilági vizek és örök sötétség őrizte birodalomba.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!