SPORT ÉS PASSZIÓ / Alpinizmus kategória termékei
Pilis és a Szentendre-Visegrádi Hegység

: Pilis és a Szentendre-Visegrádi Hegység

Kiadás:

Budapest, 1929

Kiadó:

Turistaság és Alpinizmus Lap-, Könyv és Térképkiadó R. T.

Kategóriák:

Alpinizmus Helytörténet Útikönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Részletes magyar utikalauzok

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Részletes magyar Utikalauzok I. kötetének Budapest Dunajobbparti környékét tárgyaló (2.) füzete, mely 1924-ben második kiadásban jelent meg, teljesen elfogyván, új kiadás közzébocsátásának szükségessége állott elő. Az a körülmény, hogy Dr. Thirring Gusztávnak 1900-ban megjelent "Budapest környéke" című kalauza óta, mely e téren az első és úttörő munka volt, immár negyedszer merül fel a részletes turistakalauz kiadásának szüksége, örvendetes jele annak, hogy a hazai turistaság a lefolyt 30 év alatt mily óriási mértékben fejlődött. 1900-ban egy a főváros jobb- és balparti környékét egész terjedelmében felölelő egységes kalauz még elegendő volt az igények kielégítésére, sőt e kalauznak a turisták táborát még csak meg kellett teremtenie. Egész Nagymagyarország turistalátnivalóit felölelő "Magyar Baedeker" is csak egy kötetre terveztetett még ezidőben. 1920-ban, mikor a "Részletes Magyar Utikalauzok" sorozata megindult, már akkora volt a turisták tábora, hogy lehetségessé vált a kalauznak kétfelé (jobb- és balpart) osztása. Azóta még erősebb specializálás vált szükségessé. Minél nagyobb tömegek űzik a turistáskodást és minél intenzívebben űzik azt, annál nagyobb szükség van kisebb területeket tárgyaló részletkalauzokra..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!