TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
A Föld népei 4. köt. Amerika népei

: A Föld népei 4. köt. Amerika népei

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Amerika története Antropológia Néprajz Dél-Amerika történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

605 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639906395

tartalom:

"Amerika - az Újvilág - nem a dakota vagy a sziu indiánok romantikus világa, hanem az ősi, nagy kultúrájú népeké. Az őslakók egy része ma is tovább él és a Föld szinte minden területéről itt találtak otthonra olyan emberek, akik egymással és az őslakossággal keveredve alakították ki "az amerikai" népességet. A "tiszta" indiánokat mégcsak számon tartják, de Amerika mai lakóinak színes "amalgámját" megérteni, és köztük eligazodni nehéz. E kötet nem egy újabb indián-könyv gyermekeknek vagy felnőtteknek, hanem Amerika számunkra ismeretlen ősi és mai lakosságának megismerése. Olyan földrészé, amelynek még benépesülését sem ismerjük eléggé; lakóinak írott történelme csak néhány száz évre nyúlik vissza. Amerika szinte minden részének más a múltja; némelyik terület embermúltját ismerjük, másokét nem. Amíg Amerika - különösen a kontinens északi része - technikailag rohamos mértékben fejlődik, addig lakóiról alig tudunk valamit. A kultúrájukat vesztett lovas-indiánok romantikus hősökké váltak; beházasodásaikról és az újonnan érkezettek igazi származási adatairól alig kapunk tájékoztatást. E könyv is - mint e sorozat előbbi kötetei - olyan nép-lexikon féle, amelyben az ősi vagy újabb népeket helyes nyelvtani átírás szerint ki-ki megtalálhatja, térben és időben el tudja őket helyezni, nevüket ki tudja ejteni és más népekhez és történésekhez tudja kapcsolni. Sok nép először szerepel magyar nyelven, sokat már ismer az olvasó, de az utóbbiak helyét is megtalálja az emberiség színes forgatagában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!