TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Amerika bölcsője

: Amerika bölcsője

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632814681

tartalom:

˝Ezúttal Észak-Amerikába kalauzolja el olvasóit a világjáró brazíliai magyar író; New England, Új-Anglia tájait, múltját és jelenét barangolja be. Új-Angliába szálltak partra a "Mayflower" utasai 1620-ban, és tíz évvel utánuk érkeznek a Bostont megalapító puritánok. Új-Anglia, Boston és Cambridge lesz az angolszász Amerika szellemi központja. Itt fogalmazódik meg a "függetlenségi gondolat", és itt dördül el az első sortűz, melyet Emerson szerint az egész világ meghallott. A concordi hídnál zajlik le a függetlenségi háború első véres ütközete az angolok és az amerikai telepes katonák között. A polgárháború idején itt csendül fel először "John Brown" dala, a jenkik harci indulója. Valóban itt van Amerika bölcsője. Kutasi Kovács Lajos azonban mélyebbre ás, az Amerika előtti Amerikát, a legősibb bölcsőt is olvasói elé tárja: az indiánok világát. Megrajzolja a múltat és a jelent, és mint a szanti-sziú törzs adoptált tagja, az indián szemléletet, gondolkodást, magatartást is...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!