TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Amerika eposza. Az Egyesült Államok története

: Amerika eposza. Az Egyesült Államok története

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Amerika története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

392 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Részlet a könyvből: "Történetünk kezdetét nem jelzi évszám. Az aztekok és mayák kivételével Amerika őslakói nem ismertek naptárt és mindazok számára, akik mai országunk területén élnek, az idő szabadon hömpölygött, mint ahogy időtlen idők óta tette, csak évszakok, születések, élet és halál határolták. Milyen régóta voltak itt, s honnan jöttek az indiánok: mi épp oly kevéssé tudjuk, mint ők. A szárazföld, amelyen tanyáztak, amelyek a bennszülött mondák legrégebbi emlékein túl is dolgoztak és játszottak, szerettek és harcoltak, az egész világ előtt ismeretlen maradt. Északi határai belenyujtóztak a sarkai jégvidék fagyos halálába, keleti és nyugati partjait mérhetetlen tengerek mosták. A roppant háromszög alapja Észak felé fordult és csúcsa egy másik roppant háromszög alapjára nehezedett Délen - testvér-szárazföldjére, amelynek csúcsa viszont a Déli Sark felé irányult. Földrajzi mivolta épp oly egyszerű, mint amilyen mérhetetlen a kiterjedése. Hazánk határain belül, amely idővel úgy húzódott keresztül a szárazföld mérsékeltebb vidékein, mint egy óriási sáv, keleten viszonylagosan keskeny a partvidék, határa keleten a tenger, nyugaton az Alleghany hegység. Túl a hegycsúcsokon a Mississippi roppant völgye terül el s a völgy keleti határát a Cordillerák alkotják. Tovább Nyugatra fekszik a tulsó, a Csendes-óceáni partvidék. A tengerparttól tengerpartig terjedő háromezer mérföldes területnek több mint harmadát a roppant központi völgy teszi, a világ legnagyobb összefüggő emberlakta területe. A századokban, amelyekről most számoltunk be, a szárazföld területéből egymillióháromezer négyzetmérföld - voltaképpen legnagyobb részén, kivéve a nyugati hegyvidéket - sűrű vadon erdőség terült el. A mókusok ezer mérföldeket ugrálhattak be anélkül, hogy a mérhetetlen lombkoronán akár egy tűvastagságú napsugár is áttört volna."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!