TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Az első amerikai. Az észak-amerikai régészet regénye

: Az első amerikai. Az észak-amerikai régészet regénye

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika története Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632806069

tartalom:

"Ez a könyv az észak-amerikai régészet történetét tárgyalja, pontosabban: a mai Egyesült Államok régészetéét, és egyben az észak-amerikai prehisztorikus indián kultúrák történetét. Mindenki tudja, hogy a spanyolok majdnem ötszáz évvel ezelőtt elpusztították az aztékok és inkák közép- és dél-amerikai magaskultúráit. Azt azonban sokkal kevesebben tudják, hogy a régészek munkája nyomán az elmúlt évszázadban Észak-Amerikában is felszínre kerültek valaha virágzó kultúrák, itt is rátaláltak az archeológusok "piramisokra" (mounds), múmiákra, tudományos és anyagi szempontból egyaránt hallatlanul értékes kincsekre, s az első amerikaiak életét ma már egészen a jégkorig, a mammutvadászok koráig lehet visszavezetni. Többi könyvemhez hasonlóan ebben is nagyjából időrendben követem a régészeti kutatásokat. Ilyenformán úgy bontakozik ki a kultúrák és a történetük panorámája, ahogyan ezeket a régészek feltárták: rétegként. Könyvem nem akar a tudományos művekkel versenyre kelni: nem űzi a tudományt, hanem elvezeti hozzá az olvasót. Az előbbiek eleve feltételezik az érdeklődést, az enyémnek célja az, hogy felkeltse a kíváncsiságot, és sok-sok embernek, akik keveset vagy semmit sem tudnak róla, ráirányítsa tekintetét a múlt kincseire. Könyvem nem "népszerű tudományos mű" a szó köznapi értelmében, hanem egy elhivatottságot érző író munkája, aki a francia naturalisták egyik elvét olyanformán módosítja, hogy nem a természetet, hanem egy elhivatottságot érző író munkája, aki a francia naturalisták egyik elvét olyanformán módosítja, hogy nem a természetet, hanem a tudományt szűri át temperamentumán."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!