TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Franklin élete

: Franklin élete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1874

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Amerika története Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kis Nemzeti Múzeum

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A fordító ˝De Gerando Attila, földbirtokos, született 1847. deczember 10. Budapesten; két éves korában elvesztvén édes atyját, anyjával Párisba menekült a család régi barátai (Michelet, Dumesnil, Quinet, Leon Cogniet festő s más kiváló emberek) körébe. Nővérével együtt végezte tanulmányait Irányi Dániel és több franczia tanár vezetése alatt; 14 éves korában ment nyilvános lyceumba, hol a két utolsó évet végezte s letette a baccalaureatust az irodalmi, két év mulva pedig a tudományos szakból is, mely akkor ketté volt választva. Később agrégé (jogi doktor) lett; a doctoratust 1870-ben Budapesten is letette. Főkép költeményeket irt, magyarokat és francziákat felváltva, de melyek közűl csak kevés jelent meg a lapokban. Utirajzokat és ethnographiai czikkeket irt a Vasárnapi Ujságba (1873. 1876. 1880. 1882. 1884.) és a Földrajzi Közleményekbe (1875.). 1880 óta állandó munkatársa a párisi Revue de Geographie-nek, melynek majd minden füzetébe ir Magyarországról; még a Revue Historique-nek is munkatársa, mely folyóirat számára jelenleg Wesselényi Miklósról ir értekezést.˝ Forrás: Szinnyei József: Magyar írók élete és munkái

leírás:

Kötése erősen meglazult.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!