TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Kubában térképeztünk

: Kubában térképeztünk

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika története Útleírás Közép-Amerika Térképészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

244 p. 58 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632801083

tartalom:

"Már Kolumbusz a legszebb gyöngyszemnek nevezte Kubát, amikor földjén partra szállt. Aztán megvetették rajta lábukat a hódítók, majd nagyhatalmak ütközőpontja, kalózok fellegvára lett... A múlt században Kossuth katonái is küzdöttek Kuba szabadságáért. Mindig az érdeklődés középpontjában volt, de talán sohasem annyira, mint napjainkban, amikor népe új világot teremt az Újvilágban! Egy és negyed magyarországnyi területű, elnyúlt sziget, alig nyolcmillió lakos - ez Kuba a kívülállónak, aki csak térképről és hallomásból ismeri. De milyennek látja "belülről" az olyan ember, aki több mint egy évig élt és dolgozott ott, bejárta minden vidékét, aprólékosabban, mint a legtöbb kubai? A szerző Kuba növényföldrajzának térképezéséhez nyújtott segítséget, s ami ezzel jár: beutazta az országot keresztül-kasul, autón, gyalogszerrel, repülőgépen, lóháton, stb. Eközben nemcsak térképeket rajzolt, hanem gyűjtött növényt (felfedezett több mint száz új fajt), talajmintát, és sok más között mindenekelőtt élményeket: a tájról, az emberekről, életmódról, szokásokról, történelmi emlékekről, művészetről és zenéről, s magáról az utazásról - egyszóval a mai Kubáról, hétköznapjairól és ünnepeiről. A szerző jó kalauznak bizonyult: az olvasó szinte észrevétlenül szereti meg Kuba varázsos tájait, számunkra különös lakóit, s talán azzal a sóhajjal teszi le a könyvet, hogy bárcsak hazánkról is olvashatnánk egyszer hasonlót! A száznál több - közte számos színes - fotó segíti elképzelhetőbbé tenni az élmények színes forgatagát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!