TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Lincolntól Rooseveltig. Hogyan lett az USA világhatalom

: Lincolntól Rooseveltig. Hogyan lett az USA világhatalom

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Barkóczy

Kategóriák:

Amerika története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Max Silberschmidt, svájci egyetemi tanár könyve a tárgyilagos történelemkutató a közgazdaság tudósa rokonszenves és politikai koreszmék elfogultságától mentes alkotása.
A modern kor legjellegzetesebb iránya az „amerikanizálódás” és ez a könyv feltárja azt az utat, amelyet az újkor e fiatal országa járt végig a gyarmati állapottól a világhatalom. határáig. Feltárja ez a könyv az USA egészen sajátos földrajzi struktúráját, mérhetetlen gazdasági erőforrásait, különös néprajzi összetételét. S aztán rámutat azokra az indítóokokra, amelyekből egyrészt Amerika hihetetlen gazdagsága, másrészt egyre erőteljesebb hódító vágya kifejlődött.
Tiszta képet ad a nagytöke és a vagyontalan néposztályok elkeseredett harcairól, amelyek elsősorban az állam vezetéséért folytak és folynak még a mai napig is. Leleplezi a korrupt belpolitika boszorkánykonyháját, a gazdagok országának fonák és igazságtalan szociális viszonyait. S végül világosan elvezet annak a politikának érvényesülése nyomán is, amely Amerikát kényszerűen egykori ura, Nagy-Britannia oldalára állította.
Silberschmidt nem mond ítéletet; nem dicsér és nem kárhoztat. Azt adja, amit ma mindenki tudni akar az USA-ról: a meztelen és teljes igazságot. Ez az önfegyelem és tartózkodás adja meg könyvének kivételes súlyát és nagy értékét.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!