TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Roosevelt; Churchill

, : Roosevelt; Churchill

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Pannonica Kiadó

Kategóriák:

Amerika története Második világháború Egyetemes történelem Életrajz Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

FeketeFehér

Terjedelem:

339 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639252018

tartalom:

˝Az első világháború előtt Anglia volt a világ elsőszámú nagyhatalma, a második világháború után az Egyesült Államok. Roosevelt és Churchill a "nagy átalakulás" korszakának kiemelkedő politikusai voltak, akik az első világháborúban mindketten hazájuk haditengerészetének irányításával foglalkoztak, a másodikban pedig országuk elsőszámú vezetőiként küzdöttek a fasizmus ellen. Pályafutásuk ennyiben párhuzamos, de ellentétes is, hiszen Churchill a hanyatló világbirodalom, Roosevelt pedig a felemelkedő szuperhatalom élén állt. (Andor László) Winston Churchill nemzete háborús mozgósításában és összefogásában karizmatikus egyéniségével Roosevelthez hasonló szerepet töltött be. Churchill és Roosevelt szövetségét számos történész úgy értékeli, hogy az "megmentette a Nyugatot", megvédte nemcsak az angol és az amerikai nemzetet, hanem a demokratikus nyugati civilizációt is, és lerakta az új világrend alapjait. Churchill emlékirataiban kettejük kapcsolatáról idealizált képet rajzolt, a megértést, az őszinte baráti viszonyt hangsúlyozta. A levéltárak megnyitása, teljes levelezésük közzététele óta viszont világosan látszik kapcsolatuk és ellentéteik mibenléte. (Surányi Róbert)˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!