FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
A nép nevében. Az amerikai alkotmány kétszáz éve

A nép nevében. Az amerikai alkotmány kétszáz éve

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika Amerika története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

408 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kétszáz évvel ezelőtt egy fiatal nemzet népének kívánságára tíz módosítással egészítették ki az Egyesült Államok Alkotmányát. A Bill of Rights azóta formálja az amerikaiak jellemét és alakítja országukat, szenvedélyeket és vitákat kavarva. A módosításokat nemcsak a szabadság és az igazság magasztos eszméi hozták létre, hanem, amint azt az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága kifejezte, a Bill of Rights az "emberi természet mélyén rejlő dolgok szülötte". Hatása csak akkor érzékelhető igazán, ha azt is tudjuk, hogyan valósulnak meg az elvek az átlag amerikai életében. A könyv ezt az értékes lehetőséget ajánlja fel. Világos és ékesszóló előadásmódban, Ellen Alderman és Caroline Kennedy nemcsak az egyes módosítások történelmi és jogi jelentőségét vizsgálja, hanem olyan emberi sorsokat is bemutat, amelyek ezeket a jogokat alakították. Az országot járva, a szerzők felkeresték azokat, akik életét alapvetően befolyásolták az olyan eltérő és időszerű témák, mint amilyen a halálbüntetés vagy a fegyverellenőrzés kérdése, illetve a magánélet tiszteletben tartásához való jog. Lebilincselő stílusban ismerhetjük meg azoknak az embereknek a véleményét és tapasztalatát, akik a Bill of Rights-ot saját maguk - és mindannyiunk - védelmében használták fel. A történetek egy része bemutatja meddig jutott el az amerikai társadalom kétszáz év alatt, mások a jövő számára vetnek fel bonyolult kérdéseket. Abban az időben, amikor a fejlődő demokráciák világszerte a Bill of Rights-ból merítenek erőt, az amerikaiaknak több mint a fele nem ismeri alapvető szabadságjogait. Ez a könyv mind a laikusok, mind az államtudományok művelője számára különleges olvasmány. Ellen Alderman és Caroline Kennedy dokumentumfilm-készítéssel foglalkozott, mielőtt beiratkoztak a Columbia Egyetem Jogi Karára, ahol a polgári jogok szemináriumán találkoztak. Ez a könyv egyetemi barátságuk szülötte. A szerzők most mindketten ügyvédek New York városában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Baltimore
Baltimore
1 200 Ft
Dubuque
Dubuque
1 200 Ft
Rock Island City
Rock Island City
1 000 Ft
Der Susquehanna
Der Susquehanna
1 200 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!