FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Amerikai ballada

: Amerikai ballada

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

AntiquA

Kategóriák:

Amerika Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A fasizmus árnyékából, a világháború felé rohanó Európából érkezett 1939 márciusában Remenyik Zsigmond az Egyesült Államokba. Remény és bizakodás töltötte el, amikor Amerika földjére tette a lábát. Hitte: a szabadság, a rend, a gazdagság földjére érkezett a megbomlott Európából. Az író csodálattal adózik ennek az Amerikának, nagyszerű eredményeinek, de a könyv mégsem egyhangú lelkesedés. A kitűnő író ugyanis nem elégedett meg a bámulatos és irigylésre méltó külszín ábrázolásával, hanem leszállt "a mély amerikai rétegekbe, a bányák és ipartelepek vidékére, a század elején kivándorolt magyarok közé", és az ő sorsukon keresztül bemutatta az ország árnyait is. Remenyik jól tudja, hogy ezt a földet ők, a világ minden tájáról idesereglett munkások, bányászok egyszerű és dolgos emberek tették naggyá és gazdaggá, s Amerika ezért vajmi keveset fizetett nekik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!