FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Az amerikai társadalomtudományi nevelés története

: Az amerikai társadalomtudományi nevelés története

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Amerika Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közoktatási kutatások

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630558203

tartalom:

"Ma egyre gyakrabban töpreng a pedagógus arról, hogy mi a baj a hazai történelemtanítással. Érdekli, hogyan van mindez más országokban. Ez a könyv az Amerikai Egyesült Államokról szól, amelynek 200 éves oktatástörténetében négy reformmozgalom zajlott le, s közülük három a társadalomtudományi nevelést is gyökeresen megváltoztatta. A múlt század végén az első mozgalom az európai kronologikus mintára alakította át a történelemtanítást; a második - századunk elején - a modern társadalomtudományok tanítását és a problémaközpontú társadalomismereti szemlélet elterjedését segítette. Végül a 60-70-es évek kutatói arra a dilemmára kerestek választ, hogy mikor hatásosabb a társadalomtudományi nevelés, ha tudományos, értékmentes álláspontot képvisel, vagy ha a pluralista társadalom különböző értékrendjeit elfogulatlanul közvetíti. A szerző bemutatja, hogy milyen társadalmi-politikai értékek és eszmék húzódnak meg a reformtörekvések mögött. Konkrétan szól arról is, hogy a különböző történeti korszakokban milyen társadalomtudományi tantárgyakat, milyen tematikai felépítésben tanítottak az amerikai iskolákban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!