FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Az Egyesült Államok gazdaságpolitikája és külpolitikája, 1933-1939

: Az Egyesült Államok gazdaságpolitikája és külpolitikája, 1933-1939

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Amerika Gazdaságtörténet Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630547244

tartalom:

"E monográfia az 1930-as évek Amerikájában egymással kölcsönhatásban, egyidejűleg végbement folyamatokat vizsgál: a nagy válság talaján keletkezett gazdaság- és társadalompolitikai irányzat, a New Deal megvalósítását s a külpolitika és külgazdaság-politika átalakítását. E folyamatok új megközelítést követeltek a feladatokat vállaló Roosevelt-kormányzattól. Az amerikai tőkés rendszer talpra állítása és megszilárdítása nem volt lehetséges a hitelüket vesztett korábbi módszerekkel, a keynesi teória pedig csak a tárgyalt időszak vége felé vert gyökeret az Egyesült Államokban. A szövetségi kormányzat az állami beavatkozás menet közben kialakított eszközrendszerével törekedett a válságból való kilábalás megindítására, gyorsítására s a gazdaság és társadalom struktúrájának reformjára. A külpolitikában egymással ütköző két irányzatot jelentett az új keresése: a külvilágtól elzárkózó "új semlegességet" és az agresszió elleni védekezés támogatását ígérő gazdasági szankciópolitikát. A munka megvilágítja a nemzetközi biztonságra károsan ható "új semlegesség" felülkerekedésének okait és a szankciópolitika érvényre juttatását célzó erőfeszítéseket. Bemutatja a külpolitika útkeresését is segítő külgazdaság-politika kezdeményezéseit, melyek az Egyesült Államok világkereskedelmi expanziójának új alapokra helyezését és a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok liberalizálásának előkészítését szolgálták."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!