FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Utazás Északamerikában

: Utazás Északamerikában

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Amerika Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Officina Könyvtár

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Kezemben a könyv, előttem arcképe, - ez az egész, ami Bölöni Farkas Sándorból megmaradt. A könyv: "Utazás Észak-Amerikában" (ifiabb Tilsch János tulajdona, nyomatott 1834. Kolozsvártt az Ev. Reform. Kollégyom betűivel) egyike a legszebbeknek, amely a száz év előtti magyar nyomtatásból fennmaradt. Papirosa hófehér, enyhén bordázott, betűi tiszták és könnyen áttekinthetők, nyomása gondos és kifogástalan. Látszik rajta a gondosság és a figyelem, - szinte látom magam előtt a rég elporladt szedőt és tördelőt, ahogy aprólékos gonddal illesztgeti szavakká a betűket, sorokká a szavakat és oldalakká a sorokat a vállalkozó ifj. Tilsch János rendelkezései nyomán Európa egyik derengő zugában, a mult század első harmadának a végén, a jó Isten tudja, miféle nyomasztó gondok és ébredező remények között, körülbell feleúton 1815 és 1848 között, 1834-ben Kolozsvártt. A kép középkorú férfit ábrázol, fekete ruhában, fehér mellényben és fekete kendővel nyakán. Sötét haja homlára hull, anélkül azonban, hogy azt eltakarná. Keskeny kis bajusza és hosszú szemöldöke is sötét. Arca nyugodt, figyelmes és komoly. Szeme a távolba néz, kutatva és mégis valami hallatlan lágysággal, érdeklődéssel, gyengédséggel és figyelemmel. Fehér mellényén a fehér gombok kis árnyékot vetnek.

leírás:

A könyv gerince szakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!