FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Xántus János levelei Éjszakamerikából

: Xántus János levelei Éjszakamerikából

Kiadás:

Pesten, 1857

Kiadó:

Lauffer és Stolp Kiadó

Kategóriák:

Amerika Útleírás Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Gróf Széchenyi nemzetség egykori híres jogkormányzójának fia Xántus János - e hazáját a messze távolban is hőn szerető férfiú - mióta csak Amerikában él, anyjával a magas érzelmű s melegkeblű honleánnyal, s két testvérjével szünetnélküli levelezésben van. Tudva azt, hogy nekik nem kis örövöt s élvet szerez, ha leírja a vidékeket és népeket hol él. Az Egyesül Észak-amerikai államok által, némely az indusok birtokában lévő földrészeknek felvétele, tanulmányozása, s ismertetése lévén kiküldve - illetőleg egy kutató expeditio vezényletével megbízva, az amerikai kontinens majd minden zege-zugán keresztül-kasul botorkálván - elég alkalma volt a népek minden osztályaival, az állatok, ásványok, és növények országával bőven megismerkedhetni, - s mi több a látottak kellőbb felderítéséül s tájékozhatásul önkezűleg a természet után több táj személy és egyéb különféle rajzokat is készített, s küldött mellékletül.

leírás:

A kőmetszetek hiányoznak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!