SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A fényképezésről

: A fényképezésről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Fotózás, fotóalbum Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

255 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963076475x

tartalom:

"Egyetlen tanulmánnyal kezdődött az egész - néhány olyan esztétikai és morális kérdést boncolgattam benne, mely a fényképek mindenütt-jelenvalóságából fakad; de minél többet töprengtem, mi is a fénykép, annál sokrétűbbnek és izgalmasabbnak találtam a témát. Az első tanulmány szülte a másodikat, a második (elképedésemre) a harmadikat, és így tovább - egész tanulmányfüzér állt össze a fényképezés jelentéséről és történetéről -, míg el nem jutottam odáig, hogy az az elgondolás, melyet az első tanulmányban felvázoltam, a későbbiekben pedig adatokkal támasztottam alá és gondolati kitérőim kiindulópontjának használtam, végül megérett az összegezésre és az elvontabb továbbgondolásra. Befejezhettem a sorozatot. A The New York Review of Books közölte először (némileg eltérő formában) ezeket a tanulmányokat, melyek aligha íródtak volna meg, ha Robert Silvers és Barbara Epstein - a folyóirat szerkesztői, barátaim - nem biztatnak: lovagoljak csak vesszőparipámon, a fényképezésen. Hálás vagyok nekik és Don Eric Levine barátomnak türelmükért, tanácsaikért és segítségükért, mellyel sosem fukarkodtak." (Susan Sonntag)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!