SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A hegyek és a tenger között

: A hegyek és a tenger között

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

715 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A K. B. Gilden név mögött rejlő amerikai író házaspár, Katya és Bert Gilden ebben a regényében az amerikai munkásmozgalom egy évtizedét ábrázolja. A cselekmény jelen ideje ezerkilencszázötvenhat, de felidéződik a főhős, Mish Lunin korábbi pályafutása is attól kezdve, hogy leszerelt katonákért a háború után felfelé ívelő szakszervezeti mozgalom egyik helyi vezetője lesz a hegyek és a tenger közt elterülő kitalált amerikai városban, Shorenhamben, az Egyesült Vacuum nevű mammutvállalatnál. Házassága is ennek a fénykornak a terméke: a haladó szellemű ügyvéd lánya romantikus lelkesedésből, egyetemi vizsgáit elhanyagolva a sztrájkőrséghez csatlakozik. Egy évtizeddel később éppen ez a lobogó kezdet árnyékolja be a házaspár életét: a jómódú polgárlányból lakótelepi munkásfeleséggé lett asszony továbbra is a mozgalom hősét akarja látni a szakszervezeti tisztségből kibuktatott, megkeseredett férjében. Föl is rémlik egy utolsó lehetőség: a normaszigorítások nyomán egyre erősödő elégedetlenség hulláma Lunint is magával ragadja, a közelgő tisztújításon ismét föl akar lépni az alapszerv korrupt titkára ellen, de a vállalat bizonyul erősebbnek, még az állását is elveszti, s végül is a munkanélküliség és az apósa korszerűtlen kis hordógyárának igazgatása, vagyis az éhkopp és a beilleszkedés között kell választania. A szerzőpár számos cselekményszálon futtatva, hagyományosan mutatja be a zömükben orosz-olasz-magyar bevándorló családokból álló munkások életét, lehetőségeit és a szakszervezetei mozgalom fokozatos integrálódását a rendszerbe a hidegháború éveiben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!