SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A mauzóleum klub

: A mauzóleum klub

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Humor

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vidám Könyvek

Terjedelem:

270 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A huszadik század amerikai irodalmának egyik legmulatságosabb írásművét tartja kezében az olvasó. A monopoltőke világának, jellemző alakjainak, jellemző helyzeteinek méltán hírneves görbe tükre A Mauzóleum Klub, amelynek sajátos hitelességet ad a tény, hogy írója nemcsak maga is amerikai, hanem polgári foglalkozására nézvést a közgazdaság tudományának egyetemi professzora volt, tehát olyan ember, aki értő szemmel és alkalmas megfigyelőpontról igen mélyen nézhetett az Egyesült Államok leggazdagabbjainak tevékenységébe. Könyve a bizonyíték, hogy sok mindent meglátott, s amit meglátott, azt a szatírának nevezett leleplező humor köntösébe öltöztetett becsületes felháborodással tárta a nagyvilág elé. A Mauzóleum Klub műfaját tekintve nem szabványos regény, nem lévén végighúzódó cselekményvonala; az események fejezetről fejezetre zárt, novellisztikus egységeken át követik egymást, a kapcsolatot a környezet és egynéhány szereplő azonossága teremti meg a történetek között. Vagyis formailag leginkább az úgynevezett kalandor regényekre emlékeztet. Figurái azonban sokkal erkölcstelenebb és veszedelmesebb lények, mint a régi kalandor történetek helyiérdekű csavargói és útonállói. A Mauzóleum Klub szereplőit az amerikai nagytőke típusaiból szemelte ki a szerző olymódon, hogy humoros hangon elmondott viselt dolgaikból az olvasó maradandó összképet nyer az amerikai monopolkapitalizmus egész oligarchiájáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!