SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A mesterember

: A mesterember

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A szenvedés Bernard Malamud legigazibb témája. Ötvenéves is elmúlt, mire megírta A mesterember-t, azt a művét, mely egymagában is elegendő lett volna arra, hogy beírja nevét az irodalomtörténetbe. Jakov Bok. a regény hőse szakasztott olyan kisember, mint a Malamud-életmű New York-i szatócsai, cipészei, éppúgy csetlik-botlik a maga kis világában - az első világháborút megelőző oroszországi zsidó gettóéletben, mint elődei. Csakhogy az ő számára a vallás, az elvont hit már nem vigasztalás, nem támasz és nem menedék. Az út, amelyet a rituális gyilkossággal vádolt szegény kis zsidó mesterember megtesz, a végletessé fokozott emberi szenvedés útja, nem a sors elfogadásáig, vállalásáig vezet, hanem a tudatos forradalmárságig. Sem az iszonyatos, elképzelhetetlenné nőtt fizikai, sem a lelki gyötrelmek nem törik meg Jakov Bokot. Egyre élesebben, egyre izzóbban rajzolódnak ki magatartásának, emberi méltóságának kontúrjai. Rádöbben arra is szükségszerűen, hogy sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a többi szenvedőkkel, s kálváriája végén eljut a forradalom víziójáig. A mesterember megrázó, igazi irodalom, lebilincselően izgalmas regény.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!