SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A mocsár

: A mocsár

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény egy kivándorló család története, melynek minden tagja ereje megfeszítésével dolgozik a létért a korlátlan lehetőségek országában. Nem vagyont akarnak gyűjteni, csak tisztességesen megélni munkájuk béréből, iskolába küldeni a gyerekeket, rendes lakásban, ember módjára pihenni a robotos órák fáradtságos gyötrődései után és emberhez méltó módon akarnak táplálkozni. Nem sikerül. Elbuknak. Betegség, halál, prostitució a bukás egyes állomásai. Sorstragédia? Az is, de az író világos, könyörtelen szavakkal rámutat Jurgis családja elbukásának mélyebb és igazibb okaira. Első impressziónk: kegyetlen, illúziókat romboló, nyugalmunkat felriasztó írás ez. Elszánt kiáltás az Amerika-komplexus, a gyors és könnyű meggazdagodás, a dollármilliomos Amerika komplexusa ellen. Ma persze a "New Deal" korában már kevesen, vagy senki sem hisz ebben az illúzióban, de 1905-ben Amerika még az ígéret földje volt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!