SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A nagy ember

: A nagy ember

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közművelődési Könyvek

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nekünk európaiaknak, ha amerikai könyvet olvasunk, szépirodalmi élvezésén kívül természetszerűleg mindig felvetődik az a kérdésünk: hogyan tükrözi Amerikát, mit tud mondani róla és végül mi az az Amerika, az az új világ, amely a mi régi világunkból alakult, azt sok tekintetben megelőzte és sok tekintetben elmaradt mögötte? Ezt a kérdést nemcsak az teszi elsősorban érdeklődésünk különös tárgyává, hogy ma Amerika jelentősége, hatása és versenye összehasonlíthatatlanul fontosabb tényező az európai életben, mint a háború előtt volt, hanem az is, hogy az amerikai irodalom a legújabb időkig aránylag nagyon keveset árult el róla. A Poe-, Longfellow-, Bret Harte-, Mark Twain-, Emerson-kor irodalma alapjában véve az új világba plántált európai irodalom volt, kevés amerikai jelleggel s ez is jóformán kimerült hézagos ethnografiai vonások feltárásában. Walt Whitman volt az első, aki lírájában megmutatta nekünk az amerikai ember igazi specificumát. Kérdésünkre azonban az első kimerítő feleletet a kiváló amerikai regényírók mai nemzedéke adja meg. Ezek már realisztikus módszerrel, vagyis megfigyelés, tanulmány és lélektani introspekció eszközeivel nyúlnak hozzá roppant hazájuk enigmáinak megfejtéséhez." Schöpflin Aladár, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!