SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A tűz kapui

: A tűz kapui

Fordító:

Kiadás:

h. n., 2007

Kiadó:

Aquila Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Itt fekszünk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza. Ez a halhatatlan epigramma egy dísztelen kőbe vésve mintegy kétezer-ötszáz éve hirdeti Thermopülainál a perzsákkal vívott csatában elesett hősök emlékét. A tűz kapui ugyanezeknek a hősöknek az életét és önfeláldozását tárja elénk most, a 21. század küszöbén. A hallatlanul izgalmas regény nemcsak az elképesztően véres összecsapást mutatja be, hanem a spártai ifjak nevelését, Lakedaimón népének jellemét, halálmegvető bátorságát, példás bajtársiasságát, legendás hazaszeretetét, sőt a hétköznapjait is. Steven Pressfield kegyeteln lélektani őszinteséggel, a valóság, a tudható tények brutális tiszteletével, és ritka írói leleménnyel kalauzol el a rég letűnt világba, melynek hősei az olvasás során szinte személyes ismerőseinkké válnak. "A mészárlás felülmúlt minden elképzelést, az elme ezt már nem volt képes feldolgozni. Láttam Olümpeiuszt, amint visszafelé haladva vagdalkozik. Nem a földön jár, hanem az ellenség testén, a sebesültek, és halottak alkotta szőnyegen. Oldalán fegyvernöke törtetett, úgy mártotta lándzsája hegyét a még ki nem múlt ellenséges harcosok hasába, miként ladikos meríti a hosszú tolórudat a vízbe..." "A tűz kapui című regényben Steven Pressfield sziporkázva kelti életre a thermopülai csatát. Elolvasván a könyvet úgy érezzük, mintha mi is a spártaiak oldalán harcoltunk volna." (Pat Conroy)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!