SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A visszaeső bűnös

: A visszaeső bűnös

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630737795

tartalom:

A XIX. századbeli amerikai realizmusnak különös, egyéni mestere volt O. Henry, valódi nevén William Sidney Porter. Sok mindent végigpróbált, sok kortársához hasonlatosan viszontagságos úton jutott el az írói pályára. Volt patikusinas, segédcowboy, színész és könyvelő, majd volt bankpénztáros is, és e minőségében sikkasztó - bár, hogy igazságosan vagy alaptalanul vádolták ezzel, azon mind a mai napig vitatkozik az irodalomtörténet. Egy azonban bizonyos: a sikkasztásért rámért börtönbüntetése alatt kezdett írogatni - ekkor vette fel az O. Henry nevet -, és több mint háromévi raboskodása során került meghitt ismeretségbe későbbi novelláinak számos hősével: csavargókkal, spekulánsokkal, kis és nagy szélhámosokkal, a századforduló Amerikájának sok tarka, többnyire társadalmon kívüli típusával. Sokféle embert, sok emberi gyengeséget megismert, és 1901-ben történt szabadulása után rövid lélegzetű, de értékes írásokban örökítette meg a társadalom peremén élők életének derűs és szomorú mozzanatait.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!