SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Akkor és ott

: Akkor és ott

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963070109x

tartalom:

Az akkor: a század harmadik évtizedének első évei. Az ott: Texas, Oklahoma, Arkansas, amerre a Red River folyik. Amerika szíve. A nagy válság idején vagyunk. Nemcsak a természet szeszélye, a porviharok, tornádók, a szikkasztó aszályok sújtják a gyapottermelő farmereket, hanem a gazdasági élet csődje is: az állam azért fizet nekik, hogy ne dolgozzanak, födjüket ne műveljék, s a túltermeléssel ne terheljék a piacot. De olaj után is kutatnak a vörös földben, s akinek a birtokán felszínre tör a folyékony arany, egyszeriben gazdag ember lesz. A kiszolgáltatott kisemberek hagyományos életformájának, erkölcsi világának átalakulásáról szólnak ezek az elbeszélések. Arról a talajvesztésről, amely a gazdasági válság és az olajcsoda nyomában járt ezen a vidéken. William Humphrey, a neves amerikai író a felnőtt ember nosztalgiájával tekint vissza ifjúkorára, szülőhelyére, s idézi fel gyengéd humorral, finom érzelmességgel mindazt, ami akkor és ott történt. Az anekdotikus hangnem, a mesemondás színessége elevenen hozza elénk a tájat, a kort és a hősöket: a préri, a kisvárosok és lakóik: farmerek, kétkezi munkások, banditák, szélhámosok, esőcsinálók, indiánok és négerek világát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!