SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Alice B. Toklas önéletrajza

: Alice B. Toklas önéletrajza

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Stein az Amerikai Egyesült Államokban született német bevándorlók gyermekeként. Pszichológiát, filozófiát és orvostudományt tanult. 1903-ban Párizsban telepedett le bátyjával, Leóval. A Rue de Fleurus 27. szám alatti műterem lakásuk a város szellemi és művészeti életének központjává lett. A híres szalon állandó vendégei közé tartozott Hemingway, Zelda és Scott Fitzgerald, Paul Robeson, Thornton Wilder, Picasso, Matisse, Derain, Juan Gris, Braque, Czóbel Béla és Apollinaire is. Gertrude Stein személyisége és dadaistán merész művei nagy hatással voltak az un. elveszett nemzedékre. Alice B. Toklas, 40 évig, Gertrude haláláig volt az élettársa. "Én fogom megírni maga helyett az önéletrajzát. Ugyanolyan egyszerűen, mint Defoe Robinson Crusoe-ét" - mondta Stein, és megjelent az "Alice B. Toklas önéletrajza" című könyve, amelyben a század eleji Párizs művészeti életének alakjait is bemutatja. Paródiájuk a Picasso kalandjai című filmből ismert. Élvezetes olvasmány!!!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!