SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Amerikai komédia 1876

: Amerikai komédia 1876

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

462 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9663078626

tartalom:

A termékeny és rendkívül népszerű amerikai író regényének hőse az Egyesült Államok-beli híres-hírhedt Burr ezredes - történetével Vidal azt a tételt bizonyította, hogy az amerikai történelemnek, azaz pontosabban az amerikai rendszernek szerves alkotórésze a korrupció és a csalárdság. A regény megjelenése egybeesett a Watergate-botránnyal, amelynek nem egy részlete mintha az irodalmat másolta volna. Az Amerikai komédia ugyanezt a hangot és ugyanezt a témát folytatja - az Egyesült Államok fennállása centenáriumának politikai viszonyait ábrázolva, valójában a jelenről ír, anélkül azonban, hogy egy pillanatra is kilépne a történelmi regényíró ironikus szerepéből: hűségesen követi választott hőse - Burr ezredes törvénytelen fia - kanyargó életpályáját, hogy az epés, gunyoros politikai trilógia harmadik, befejező kötetében, a Washington D. C.-ben már az ő unokája kerengjen majd a hatalom bűvkörében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!