SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Árvíz Indiában

: Árvíz Indiában

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

684 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A két világháború közti Indiában járunk, a hatalmas, minden európai ember számára rejtélyes és izgató országban, melynek népe ebben az időben ocsúdik fel lassan több évszázados álmából, s egyre erőteljesebben feszegeti a gyarmati uralom láncait. A fényűző maharadzsák, ragyogó paloták és a toprogyos, tudatlan, már-már állati sorban tengődő tömegek kavargó, erjedő valóságával az európai és amerikai bevándoroltak maroknyi csapatát állítja szembe az író, s a kiégett lelkű, céltalan, önmagától is rettegő Tom Ransome, a minden porcikájában unatkozó Edwina vagy a brutálisan pénzéhes Lord Heston stb. szinte szimbolikus figuráján keresztül mondja el véleményét az ún. nyugati civilizációról, melyet gyökeréig korhadtnak, elaggottnak tart. A két világ találkozásának tanulságait, voltaképpen személyes élményeit, Bromfield bámulatos lélektani érzékkel és tehetséggel eleveníti meg. Egész sor találóan megrajzolt embertípust vonultat fel, s vázolja életútjukat anélkül, hogy egy pillanatra is "beleavatkozna" sorsukba, hogy cselekedeteiket irányítaná. Hősei ezért sohasem sematikusak, nem eszményítettek, de nem is ördögiek, hanem szabadon mozognak, öntörvényűek, egyszóval - életesek. Az olvasó ily módon az első oldalaktól együtt lélegzik velük, szorongva figyeli lelki vívódásukat, útkeresésüket, s nem tudja elhagyni őket, mert a minden száraz részletezéstől mentes, közvetlenül patakzó, eleven mese ellenállhatatlanul magával ragadja. S ha emellett megemlítjük azt is, hogy a mű állandó háttere, a titokzatos, egzotikus indiai táj egészen különös, kivételesen érdekes hangulatot és árnyalatokat kölcsönöz a regénynek, akkor máris érthetővé válik az Árvíz Indiában világsikere. Magyar nyelven is több kiadást ért meg, de sajnos az utóbbi időben már egyáltalán nem volt kapható."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!