SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Az éjszaka

, : Az éjszaka

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Láng Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Judaika Második világháború Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637840206

tartalom:

˝Ezerkilencszáznegyvennégyet írtunk..: 1933. évi náci hatalomátvételkor ezerévesnek kikiáltott német Harmadik Birodalom ekkor lépett a tizenkettedik, azaz utolsó esztendejébe, és az utolsókat rúgta: Erőteljes és rettentő gonosz rúgások voltak. 1944-ben a német hadak megszállták Magyarországot; s Hitler egyik legbuzgóbb hívének, Eichmannak az irányításával megkezdődött és iszonyú végkifejlettel be is fejeződött a zsidók exportálása a magyar-vidékről. Amelyhez akkor Máramarossziget is tartozott. Innen deportálták sokadmagával az akkor tizenöt esztendős Eliézert - aki később Elie Wiesel néven lett Nobel Béke-díjas író - negyvennégy tavaszán Birkenauba, majd onnan Auschwitba, Bunába, Buchenwaldba hurcolták. Ismert nevek és voltaképpen soha egészen fel nem fogható, fel nem mérhető, iszonyú szenvedések jelképekké lett helyszínei. Eliézer negyvenöt tavaszán élte meg a felszabadulást. Közben a családját imádó fiú, elvesztette egész családját. És az Istent hőn imádó fiú elvesztette istenhitét. Ugyan miért áldaná az Örökkévalót? - teszi fel magának a kérdést töprengve, vívódva. Talán amiért mindenhatóságában megteremtette Auschwitzot? "Az éjszaka" - ez a megrázó mű - krónika. Derűs színekkel amúgy sem igen ábrázolható huszadik századunk sötét éjszakái közül talán a legsötétebbiknek mélységesen szomorú fekete krónikája.˝

leírás:

A kötet mértet 12 X 15 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!