SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Az utolsó gengszter

: Az utolsó gengszter

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napjaink Költészete

Terjedelem:

101 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963070756x

tartalom:

˝Corso olyan dudás, aki a szó legföldhözragadtabb értelmében járta meg a poklot, sőt, mondhatni onnan jött egyenesen. Szülei olasz bevándorlók, apja tizenhét, anyja tizenhat éves, amikor Corso New Yorkban világra jön. Egy év múlva anyja visszavándorol Olaszországba. Corso állomásai: négy pár nevelőszülő; az apai otthon, mostohaanyával; szökés, lopás, menhely, börtön; újra a menhely, szökés, ideggyógyintézet; újra otthon - és ekkor mindössze tizenhárom éves. Az irodalomba a börtönből érkezett, ahova tizenhét éves korában került be újra, három évre. Kiszabadulván, egy éjszaka megismerkedett Allen Ginsberggel, az új költői mozgalom vezetőjével, aki beavatta a modern költészet világába. Némi dél-amerikai és afrikai csavargás után bekerült a Harvard egyetemre, ahol belemerült az írásba és a ˝Hegelről és Kierkegaardról vitázó vad, fiatal, ragyogó emberek˝ társaságába, és csakhamar ő lett a beatköltők benjáminja. Társai rajongva emlegetik, és ebben a tehetség mellett része van Corso ˝angyali˝ lényének is, amely sértetlenül merült fel az infernális gyerekkorból, és költészetté párolja le az átélt borzalmakat.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!