SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Egy komisz kölök naplója

: Egy komisz kölök naplója

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Aczél testvérek

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az Egy komisz kölök naplója című humoros regény magyarul 1918-ban jelent meg először. A mű eredete és eredetije sokáig rejtély volt. Az Uránia Könyvkiadó nem tüntette fel a szerzőt. Ugyanakkor a külső és a belső címlapon is ez a szöveg található: "Fordította: Karinthy Frigyes". A könyv - köszönhetően Karinthy zsenialitásának is - sikeres volt, és 1920-ban, majd 1943-ban újból megjelent, továbbra is a szerző neve nélkül. Hogy ki írta a könyvet, sokáig nem tudta senki. Könnyű volt ezért kitartóan azt feltételezni, hogy álfordításról van szó, hogy a szerző Karinthy maga lenne. A "fordító" cáfolni ezt soha nem próbálta. Egészen 1966-ig nem oszlott el a homály. Akkor Pálvölgyi Endre bibliográfus az Egyetemi Könyvtár évkönyvében tette közzé kutatási eredményét, mely szerint a mű eredetije, A Bad Boy's Diary, egy 1831-1885 között élt amerikai írónő, Metta V. Victor (lánykori nevén Metta Victoria Fuller) műve, és egy folyóiratközlés után 1880-ban már könyv alakban is megjelent, (már akkor is a szerző neve nélkül), egy későbbi kiadás viszont Walter T. Gray álnév alatt."

leírás:

Gerince hiányzik, a könyvtest két darabban. Egy körülbelül 10 oldalas tömb elválik a többitől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!