SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Érik a gyümölcs

: Érik a gyümölcs

Fordító:

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1971

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Horizont könyvek

Terjedelem:

511 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

John Steinbeck legnagyobb hatású, legmegrázóbb könyve az Érik a gyümölcs. A mű eredetileg nem regénynek készült: 1938-ban Steinbeck a Life magazin számára akart riportot készíteni a földjükről elűzött oklahomai bérlőkről, akik tömegesen vándoroltak rozzant teherautókon Kaliforniába munkalehetőséget keresve, és akik az "ígéret földjére" érkezve - és rendszeres munkát nem találva - táborokba zsúfolódtak, elképesztő nyomorban éltek, kitéve a helyi lakosság megvetésének és terrorjának. A riportúton tapasztaltak azonban túlnőttek a fényképekkel illusztrált riport keretein - így született meg az Érik a gyümölcs, a harmincas évek gazdasági válságának dokumentumértékű ábrázolása. A regényként is kitűnően megkomponált mű középpontjában a Joad család hányattatásai állnak: a próbára tevő csapások következtében a család szinte elemeire hull, ám a keserű történet végén némi vigaszt ad, hogy felsejlik: a kifosztott tömegek ráébrednek közös erejükre, és hogy az emberség mélyebb alapjait az embertelen körülmények sem kezdhetik ki. Mindig van, aki életét a szegények szolgálatába állítsa, így - a nevében Jézus Krisztus monogramját hordozó - Jim Casy prédikátor halála után a nála gyakorlatiasabb Tom Joad veszi át a harcias apostol szerepét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!