SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Ezra Pound versei

: Ezra Pound versei

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

257 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630753219

tartalom:

"Ezra Pound (1885-1972) amerikai költő, műfordító, kritikus, szerkesztő. Fiatalon Londonba költözött, ahol megismerkedett W. B. Yeatsszel, James Joyce-szal és T. S. Eliottal. Szervezte az irodalmi életet, segítette költőtársai újszerű törekvéseit, illetve a Poetry európai szerkesztője lett, tagja volt az imagista költőcsoportoknak. 1925-ben Olaszországba utazott, a háború kitörésekor a római rádióban Amerika-ellenes beszédeket tartott. 1944-ben letartóztatták, majd egy évre rá az Egyesült Államokba szállították, ám nem állították bíróság elé, mert elmebetegnek nyilvánították. 1958-ban engedték ki. Ezután Olaszországba ment, utolsó éveit Velencében töltötte. Fasiszta kapcsolatai miatt a mai napig ellentmondásos a megítélése, Magyarországon természetesen kiadhatatlan volt a rendszerváltozásig. Főműve, a Cantók Dante Isteni színjátékának 20. századi párja, széttöredezett szerkezettel, töménytelen mennyiségű kultúrtörténeti utalással, latin, görög, német, provanszál, stb. idézetekkel, kínai ideogrammákkal. T. S. Eliot "miglior fabbro"-nak, nagyobbik mester-nek nevezte Pound-ot az Átokföldje mottójában, utalva arra, hogy a mű végleges megformálása Pound érdeme."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!