SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Hókuszpókusz

: Hókuszpókusz

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Amint az Éj anyánk és a Börtöntöltelék, a Hókuszpókusz is egy börtönbe bukott köznapi hősről, a sors tőle teljességgel független erővektorainak összeadódásából szabadságvesztésre kényszerült rabról szól.
Eugene Debs Hartke vietnami veterán és promiszkuózus sarjnemző 2001-ben papírra vetett visszaemlékezései elképzelt időben - a kiadás után tíz évvel -, egy elképzelt Amerikában játszódnak, ahol szinte minden ipari vállalat és létesítmény a japánok kezébe került, maguk az amerikaiak pedig, kevés kivételtől eltekintve, a tudatlanság s dölyfösség pocsolyájában dagonyáznak.

Hartke a kivételek közé tartozik, ám épp ezért kell elszenvednie az osztályrészéül jutott megaláztatást, az állásából való kicsapatást és a zendülőkénti bebörtönzést.
Mondanivalóját tekintve a regény mégsem a kiszolgáltatottságot, hanem az emberi értékek viszonylagosságát feszegeti - a kényszerű gyilkolás és az önként vállalt gyermeknemzés egyensúlyba állításával mutat rá erkölcsiségünk relativitására.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!