SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Idill a Vörös szurdokban

: Idill a Vörös szurdokban

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

306 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Francis Bret Harte (1836-1902) a tizenkilencedik századi amerikai irodalom nálunk méltánytalanul kevéssé ismert klasszikusa. Pályája kezdetén volt kifutó, gyógyszerészinas, nyomdász, cirkuszi indián, a pénzverde főfelügyelőjének titkára. Írói működését Karinthy-féle travesztiákkal kezdte, később születtek híres kaliforniai elbeszélései, karcolatai, tanulmányai. Ezek Amerika-szerte népszerűvé tették, csak a kaliforniaiak gyűlölték meg élesen bíráló hangjáért. Bret Harte teremtette meg egyébként a "cowboyregény" műfaját. Régi adósságunkat törlesztjük, amikor a magyar olvasót Bret Harte legkiválóbb elbeszéléseivel megismertetjük. Ezek az elbeszélések élénk színekkel ábrázolják a múlt század Amerikáját; az "aranyláz" megszállottjai, hamiskártyások, újgazdagok és szende kisvárosi tanítónők, a "Vadnyugat" megannyi színes figurája népesíti be a novellák világát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!