SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Kolumbusz Kristóf a tengerész

: Kolumbusz Kristóf a tengerész

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Kolumbuszról számtalan könyv jelent meg, a világ csaknem minden jelentősebb nyelvén. Legtöbbjük valami szenzációt tálal az olvasó elé, a nagy felfedező életének valamilyen eddig "ismeretlen" mozzanatát akarja megvilágítani vagy felfedezésének elsőbbségét próbálja kétségbevonni. Morison könyvében semmilyen hasonló fogással nem találkozunk, távol áll tőle minden szenzációhajhászás. A szerző az Egyesült Államok haditengerészetének tartalékos ellentengernagya, a Harvard egyetem tanára, világhírű Kolumbusz-kutató. Ez a műve egy 1942-ben megjelent nagyszabású monográfia rövidített kiadása, amely világszerte hatalmas sikert aratott, igen sok nyelvre lefordították. Morison maga is végigment vitorláshajóval Kolumbusz útvonalain, ezért gondos és sokoldalú forrástanulmányokon alapuló munkáját a személyes élmények elevensége színezi, teszi utólérhetetlenül vonzóvá. Ebben a mindvégig lebilincselően izgalmas művében elsősorban Kolumbusznak, a tengerésznek állít örök emléket, aki egy homályos sejtéssel lelkében, az akkori idők primitív navigációs eszközeitől alig segítve, törhetetlen vasakaratával és páratlan tengerész leleményességével világraszóló hőstettet hajtott végre, amely - bátran mondhatjuk - új arculatot adott a világnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!