SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Labirintus

, : Labirintus

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tények és tanúk

Terjedelem:

663 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631411524

tartalom:

""Ma Pinochet egy határozatot írt alá, amelynek értelmében, mint hallom, megfosztottak az állampolgárságomtól. Fontos nap ez számomra. Drámai nap, amelyen a fasiszta tábornokok ellenem irányuló döntése révén chileibbnek érzem magam, mint valaha. Mert mi vagyunk az igazi chileiek, akik O'Higgins, Balmaceda, Allenda, Neruda, Gabriela Mistral, Claudio Arrau és Victor Jara hagyományait folytatjuk, és ők - a fasiszták -, ők chile ellenségei. Ők az árulók, akik idegen érdekek szolgálatában irányítják országunkat. Én chileinek születtem, chilei vagyok, és chileiként fogok meghalni. Ők, a fasiszták, árulónak születtek, árulóként élnek, és az emberek úgy fognak emlékezni rájuk, mint fasiszta árulókra" - ezekkel a szavakkal búcsúzott honfitársaitól Orlando Letelier, az Allende-kormány egykori washingtoni nagykövete a chilei puccs harmadik évfordulóján tartott emlékülésen. "Halottaink nevében" - ez volt az előadás címe, s néhány nap múlva maga az előadó is halott: 1976. szeptember 21-én Washington diplomatanegyedében az autóban bomba robbant, a vezető, Orlando Letelier és egyik utasa, a 25 éves amerikai Ronni Moffitt a merénylet áldozata lett. A "Labirintus" a Letelier-gyilkosság nyomozásának története. A politikai újságíró Taylor Branch és szerzőtársa Eugene M. Propper washingtoni államügyész-helyettes,a vizsgálat vezetője páratlanul izgalmas könyvben számolnak be az igazságszolgáltatás és az államilag irányított terrorizmus küzdelméről. Találkozunk olyan rendőrtisztviselőkkel, akik saját informátoraikkal hadakoznak, terroristákkal, akik társaik árulásától rettegnek, a bürokrácia hálójában vergődő ügyészekkel, családjukat óvó gyilkosokkal. S közben új, érdekes képet kapunk a politikai terrorizmus természetrajzáról és az amerikai jogszolgáltatás számunka alig ismert világáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!