SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Manhattani kalauz

: Manhattani kalauz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

432 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

John Dos Passos (1896-1970) portugál származású, amerikai regényíró, költő, esszéista, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb alkotója. "Róla igazán csak az utókor fogja tudni megállapítani, kiváló író volt-e vagy amerikai blöff" - írta róla Szerb Antal 1935-ben, tehát tíz évvel a világsiker, az azóta is a modern epika egyik alapművének tartott Manhattan Transfer (akkori cémén Nagyváros) megjelenése után. Ezt a kissé szkeptikus kérdést az olvasó is megválaszolhatja, Dos Passos írásainak ismeretében. A Manhattani kalauz gyors ritmusú, élettel zsúfolt mű, érdekes, jó olvasmány. Technikai, módszerbeli újítása a központi hős nélküli regény, melynek hőse nem egy ember, hanem egy kor, egy nagyváros: New York. Ez a város a XX. század első harmadában a lehetőségek birodalmának tűnik. Tehetség, szorgalom, kitartás és kockázatvállalás - ez az érvényesülés amerikai receptje. Dos Passos fonákságaival együtt mutatja be ezt az életformát, a maga vibráló teljességében. Dos Passos áradó elbeszélő kedve kitűnő atmoszférateremtő készséggel párosult. Leírása nyomán megelevenednek előttünk a jazz-korként emlegetett évtizedek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!