SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Meztelen ebéd

: Meztelen ebéd

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633450837

tartalom:

"Burroughsnak, a 2. világháború utáni amerikai irodalom fenegyerekének első magyarul megjelenő regénye olyan világot mutat be, amelyet a szerző - miután két évtizeden át volt krónikus kábítószerélvező és -kereskedő - "tudományos" alapossággal ismer: a szenvtelen, érzelmektől mentes erőszak világát. E sötét pokolbugyorban az ember teljesen kiszolgáltatottan, önnön szenvedélye rabjaként elveszti kapcsolatát a valósággal, a víziók, rémálmok, egy képzelt valóság birodalmába sodródik. Morbid humorral, iróniával elbeszélt, apró történetekből összemontírozott regény a Meztelen ebéd, amely szerkezetében is követi a drogok előidézte látomások logikáját, illetve logikátlanságát, az áldozatul esettek nyomorúságos széthullását, testi, lelki, fizikai leépülését, pusztulását. Burroughs olyannyira valószerűen, annyira megrendítően mutatja be a drog világát - ahol a kábítószer-élvezet mellett vagy annak következtében a perverziótól a köztörvényes bűncselekményig számtalan iszonyat társul az élethez -, hogy a könyv sokkolta a problémák kozmetikázásához szokott amerikai közvéleményt, és majdnem betiltották. Kötetünk tartalmazza a Meztelen ebéd perét, amelynek során nem kisebb személyiségek léptek fel a mű védelmében, mint Allen Ginsberg és Norman Mailer. Burroughs első magyarországi megjelenése igazi szenzáció, nemcsak azért, mert egy olyan, ma már klasszikusnak számító írót ismerhet meg az olvasóközönség, akiről könyvkiadásunk szinte teljesen megfeledkezett, hanem mert a téma aktualitása, fontossága éppoly kivételes és eredeti, mint Burroughs művészete, akit neveztek már Joyce utódának, de "disznó ponyvaíró"-nak is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!