SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Moby Dick a fehér bálna

: Moby Dick a fehér bálna

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

395 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Pequod nevű bálnavadászhajó "kisebbfajta, eléggé viharvert külsejű hajú volt.. S mint valami mozgó trófeagyűjteményt, a legyőzött ellenségek csontjaival aggatták tele". Parancsnokát Ahab kapitányt egyetlen rögeszme hajtja, űzi: elejteni Moby Dicket, a fehér bálnát. Nem sokat lehet tudni erről a rendkívüli állatról. Moby Dick valójában egy ámbráscet, amelyet nem csupán hihetetlenül tekintélyes mérete különböztet meg többi társától, hanem barázdált homloka, egyedülálló hófehér színe és különös magas púpja is. Minthogy azt rebesgetik róla, hogy számos vadászatból menekült meg élve a világ óceánjain - szinte ugyanabban az időben -, a bálnavadászok úgy vélik, több alakban fordul elő, sőt halhatatlan. Ami azonban a legnagyobb mértékben járul hozzá legendájának megszületéséhez, az az állat sok-sok szemtanú által megfigyelt bámulatos intelligenciája. Egyetlen más bálnánál sem tapasztaltak hasonlót. Ahab kapitány, ez a Moby Dickhez méltó fura szerzet mégis arra teszi fel életét, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon a tenger hatalmas lakójával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!