SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Nyúlketrec

: Nyúlketrec

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

418 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630745917

tartalom:

"Updike naprakész leltárt vezet az Egyesült Államok társadalmáról, annak tárgyi világáról, gondolkodásmódjáról, szerelemi életéről, hétköznapjairól és ünnepeiről. Egyre szélesedő életművében már jószerint mindenki felbukkant: munkás és értelmiségi, farmer és üzletember, pap és forradalmár. A tegnap és a ma. Minden írása tükör, és legkivált nagy igényű regényfolyama, a Nyúl-sorozat, amiből magyarul eddig kettő jelent meg, az első, a Nyúl - Harry C. Angstrom - diákkorával foglalkozó Nyúlcípő, és a harmadik, a megtollasodott, megállapodott, immár férfikorú Nyúl életét bemuttó Nyúlháj. Ez a könyv - Nyúlketrec - a sorozat második darabja: az Egyesült Államok modern történetének, talán egész története legviharosabb időszakának, a vietnami háború időszakának, a vietnami háború, a nagy faji zavargások, a diákmozgalom, az éles szovjet-amerikai ellentétek korának hősei magánéletében tükröződő krónikája. Nyúl felesége, Janice, s maga Nyúl is menekülni próbál élete elviselhetetlennek érzett ketrecéből. Janice - tudatosan - egy nagynak vélt szerelem révébe, Nyúl maga tétova módján egy forradalmár narkós feketével, vietnami veteránnal s egy hazulról megszökött fehér kislánnyal megosztott otthona szorongós magányába. Magánya nem oldódik, de az otthont szétvetik a kor lakói személyében összpontosult romboló erői: a kábítószer, a vad faji ellentétek, a féktelen nemi szabadosság, az értékek tisztázatlansága. A ház - megállapíthatatlan okból - leég, s benne ég a kislány, Jill , aki ha Nyúl nem hagyja magára, talán feloldhatta volna az ő és a kisfia magányát. Nyúl sebzett lelkiismerettel áll háza füstölgő romjai fölött - elveszítette feleségét, fia szeretetét, az állását és legfőképpen az önbecsülését., ebből a zsákutcából, Nyúl és Janice életének zsákutcájából máshova nem vezet út, kettőjük közös-vállalt-életébe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!