SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Omló bástya

: Omló bástya

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Dreiser húsz évi hallgatás után írta meg hatalmas regényét, az Omló Bástyát. Egy quaker család pusztulását rajzolja meg ebben a regényében; a rothadást „regényesíti" meg, amely szétmállasztja a quaker becsület, puritánság, tisztesség bástyáját. Talán sohasem közelítette meg annyira az igazságot, mint az Omló Bástyában - kimondván - hogy a pusztuló rendet nem válthatja meg a vallásos malaszt, a múltba való visszafordulás s a sok kuruzslószer, mellyel a kapitalizmus orvosai gyógyítják a világot. A bástya összeomlik, de romjai nemcsak a szülőket temetik maguk alá, hanem a gyermekek új nemzedékét is, mert a pénz és a könnyű erkölcsök világában csalódás, boldogtalanság a részük. Dreiser utolérhetetlen művészettel vetíti elénk ezt a tragédiát. Talán egyik művében sem feszíti hőseit ennyi szenvedély, ennyi élet, őt magát az igazságnak ily fanatikus keresése."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!