SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Ragtime

: Ragtime

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Árkádia

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633070120

tartalom:

"A "Ragtime-korszak" - Észak-Amerika, századunk első két évtizedében, pontosabban 1917-ig. E. L. Doctorow Ragtime-ja lüktető, szagatott ritmusával hajszálpontosan érzékelteti ennek az izgalmas korszaknak minden árnyalatát. Ebben a korban változott meg az Egyesült Államok arculata, ekkor hagyta el végképp az "ártatlanság korát". Egy New York állambeli kisvárosban, New Rochelle-ben és az a család, amelynek életében, ágas-bogas viszonylataiban, a kor valóságos és történelmi személyeivel, híres és hírhedt embereivel való összefonódásában érzékelteti az író ennek a korszaknak a valóságát. E. L. Doctorow 1931-ben született, New Yorkban. Filozófiát hallgatott, katona volt, sokféle munkát vállalt; volt újságró és könyvkiadói szerkesztő is; jelenleg a Sarah Lawrence College-ban tanít, és a könyve legfőbb színhelyéül szolgáló New Rochelle városban él, egy 1906-ban épült házban, amely regénye ihletforrásásul szolgált. A Ragtime-ot megelőzően három regénye jelent meg. Az 1975-ben kiadott Ragtime hozta meg számára a világsikert. A könyvet sok nyelvre lefordították; az Egyesült Államok számos iskolájában, főiskoláján kötelező olvasmány - tanári kézikönyvet is adtak ki hozzá. A regényből Milos Forman készített nagy sikerű filmet, amelyet Magyarországon is bemutattak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!